6.4.12

Η αυτοβιογραφία του Keith Richards στα ελληνικά




Life. Η ζωή του Keith Richards, έτσι όπως ο ίδιος την διηγείται με τον πιο γλαφυρό, ειλικρινή και άμεσο τρόπο. Ο κιθαρίστας των Rolling Stones, η ψυχή του μεγαλύτερου γκρουπ της ροκ, σε ένα απολαυστικό ταξίδι στην ιστορία όχι μόνο του συγκροτήματος αλλά και ολόκληρης της μοντέρνας κουλτούρας. Από τις λαϊκές γειτονιές του Λονδίνου στη σκηνή των mods, από τα μπλουζ στα καλλιτεχνικά κινήματα και στην μαζική υστερία των συναυλιών.

 Ναρκωτικά στους δρόμους της Ταγγέρης, πολυτελείς βίλες στη Νότια Γαλλία, μοντέλα και τυχοδιώκτες, θυελλώδεις έρωτες, ουσίες κρυμμένες μέσα σε λιμουζίνες, κυνηγητό, συλλήψεις, δίκες, εκατομμύρια δολάρια. Ο Μικ Τζάγκερ, η Μαριάν Φέηθφουλ, η Ανίτα Πάλενμπεργκ. Ταξίδια LSD με τον Τζον Λένον, σπασμένες χορδές κιθάρας, μύθοι και αλήθειες. Ξεκαρδιστικός, αληθινός, άγριος και τρυφερός. Ο άνθρωπος που σνίφαρε τη στάχτη του πατέρα του (ή όχι;), ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε το “Satisfaction” την ώρα που κοιμότανε, ο άνθρωπος που πούλησε την ψυχή του όχι στον διάβολο, αλλά στο ροκ εν ρολ, σε ένα συναρπαστικό βιβλίο ζωής. 

«Ήταν πολύ καλή συναυλία. Δεν έμεινε ούτε μια θέση στεγνή στο θέατρο», όπως γράφει και ο ίδιος.
Φυσικά, όλο το ζουμί στην ιστορία είναι η ανυπέρβλητη ατάκα του Keith "Τα θυμάμαι όλα!"

Ενάμισυ σχεδόν χρόνο μετά την πρώτη έκδοσή του, το Life μεταφράζεται στα ελληνικά από το Γιάννη Νένε και αναμένεται στα ράφια των βιβλιοπωλείων από τις εκδόσεις Το Ροδακιό το καλοκαίρι. 

                                       Το σκίτσο του Keith είναι του Stupid Greg

  Και ακολουθούν 20 από τα 26 συνολικά τραγούδια της συλλογής Devil's Music που φιλοξενήθηκε στο περιοδικό Uncut πριν από καμιά δεκαριά χρόνια με τον Keith να φέρεται να τα έχει επιλέξει, ωστόσο στις σημειώσεις διαβάζουμε πως την επιμέλεια είχαν ο Roy Carr και ο Allan Jones.Μικρό το κακό.Ατόφιο κομμάτι ιστορίας των blues έτσι κι αλλιώς.

 

1 σχόλιο:

ola de palabras... είπε...

Εύγε παλικάρι μου! Αυτά είναι blues!