12.4.12

Δημοκρατία Ονείρων


 Δηλαδή,για να καταλάβω,τώρα  οι χούλιγκανς θα μπορούν να μισθώνουν μπάτσους για προστασία; Και ο Παλαιοκώστας δηλαδή μαλάκας πιάστηκε, έπρεπε να το είχε προβλέψει για το ελικόπτερο…  Γιατί όχι, θα μου πεις, ελεύθερη αγορά έχουμε, ορίστε ένα ακόμα από τα πλεονεκτήματά της. Όλοι οι υπόλοιποι ας γίνουμε γιουσουφάκια σε αποκλειστικές οικονομικές ζώνες. Αφού θέλεις να είσαι μονάχα θεατής σε ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών και εκδίκησης πάνω σε συμφέροντα που δε σε έχουν γραμμένο σε καμιά ατζέντα είναι αναφαίρετο δικαίωμά σου και προσωπική επιλογή σου.Να σε έχει ο θεός σου καλά, να σου δίνει δύναμη να χτυπάς παλαμάκια στους κόλακές σου.Έχε το νου σου ωστόσο μήπως σε βρει καμιά αδέσποτη σφαίρα ή κανένα τζάμι από τη σμπαραλιασμένη βιτρίνα. Μη σκας, αν έχεις τύχη μπορεί και να σε δούμε να γίνεσαι θέμα σε δελτίο ειδήσεων.

  Ζήσε σε μια ευδαιμονία, σε μια δημοκρατία ονείρων.Ένα καλύτερο μέλλον, ένας πιο δίκαιος κόσμος κι από κοντά ρουσφέτι για το αυθαίρετο, για το διορισμό του παιδιού, για προνόμια που δε δικαούσαι και τα στερείς από άλλους. Σε λίγα χρονάκια το ξέρεις πως γερνάς, αν προλάβεις βέβαια. Γι’ αυτό κοίτα να προβάλλεις για τα μάτια του κόσμου το φιλάνθρωπο εαυτό σου.  Ζήσε, κι άσε τους άλλους να πεθάνουν.Μην τολμήσεις να σκεφτείς το ανάποδο γιατί θα σε λεηλατήσουν όλοι… Μη γελιέσαι, ο Χριστός που γεννήθηκε μέσα στην καλή χαρά μας, είναι ό ίδιος που έγινε αδερφός με τον Ιούδα και σταυρώθηκε.Εμείς γιορτάσαμε τη γέννησή του κι εμείς θα τον θάψουμε.Αλλά μονάχος του θα αναστηθεί, σιγά μην περιμένει από εμάς τα παρτάλια…

 Πονάει η ψυχή σου, το νιώθω μα το φταίξιμο δεν είναι δικό σου μόνο.Είναι και δικό μου.Γιατί βλέπω το βόλι να καρφώνεται σε λάθος κρόταφο και δεν κάνω τίποτα. Ευλογείτε.Μια ανάσταση μονάχα γιορτάζουμε κάθε χρόνο.Καλή Επανάσταση!
                           
                        Βοσκοί στο δρόμο προς Επίδαυρο.Φωτογραφία του 1907.

2 σχόλια:

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Καλή Ανάσταση στα όνειρά μας και στις ελπίδες μας, φίλε μου...

high fidelity είπε...

Αμήν Παύλο!