1.4.12

Τα blues της Βενετίας

 Ο δίσκος "Our Blues Bag"(1970) είναι ο μοναδικός που ηχογράφησαν και κυκλοφόρησαν οι Blues Right Off και συγκαταλέγεται στους πλέον δυσεύρετους της ιταλικής σκηνής της δεκαετίας του εβδομήντα. Θεωρείται ένας από τους πρώτους-αν όχι ο πρώτος-αμιγώς blues δίσκος-που κυκλοφόρησε από Ιταλούς καλλιτέχνες και μάλιστα σε εποχές που τα blues δεν ήταν και τόσο ευπρόσδεκτα στη γειτονική χώρα.

 Ηγέτης του γκρουπ ήταν ο Δανός Claes Cornelius(κιθάρα,φωνή) που βρέθηκε στη Βενετία στα μέσα της δεκαετίας του εξήντα και ίδρυσε με το μηχανικό ήχου Ermanno Velludo το studio ηχογραφήσεων Suono.Εκεί γράφτηκαν και τα επτά τραγούδια του album, όλα πρωτότυπες συνθέσεις και τραγουδισμένα στα αγγλικά..Στη μπάντα συμμετείχαν οι Giancarlo Salvador (μπάσο),Fuffi Panciera (τύμπανα) και Paolo Zanella (φλάουτο, κιθάρα) με το Velludo να αποτελεί το άτυπο πέμπτο μέλος. 

 Το εξώφυλλο του δίσκου επιμελήθηκε ο Βενετσιάνος καλλιτέχνης Vittorio Basaglia και το βινύλιο φιλοξενήθηκε μέσα σε μια υφασμάτινη τσάντα. Ήταν ένα private pressing των πεντακοσίων αντιτύπων το οποίο αποτελεί ευσεβή πόθο των απανταχού συλλεκτών να βρεθεί σε καλή κατάσταση. Έπρεπε να φτάσει το σωτήριο έτος 2009 για να γίνει η πρώτη επανέκδοση σε cd από την AMS, μια εξαιρετικά φροντισμένη έκδοση με σημειώσεις και πληροφορίες στα ιταλικά και τα αγγλικά.

 Μιας πρώτης τάξης επανέκδοση σε βινύλιο 180 γραμμαρίων και με remastered ήχο μας έρχεται φέτος από τη Golden Pavillon σε περιορισμένα αντίτυπα. Για περισσότερα στοιχεία σχετικά με τους Blues Right Off αλλά και τις δραστηριότητες του Claes Cornelius στα μουσικά πράγματα της Ιταλίας κοιτάξτε εδώ. Κι ένα κομμάτι από το δίσκο με τίτλο "Rushing Wish".

    

 

1 σχόλιο:

ola de palabras... είπε...

Καλό μήνα!