26.2.12

Ο φτωχοδιάβολος των blues

 Τα blues ήταν η κατάρα από τα γεννοφάσκια του Iverson Minter.Η μάνα του πέθανε λίγο μετά τη γέννησή του κι ο πατέρας του δέχτηκε ένα περιποιημένο λυντσάρισμα από την Κου Κλουξ Κλαν.Sweet home Alabama γαρ.Δέχτηκε λοιπόν τη φιλόξενη αγκαλιά του ορφανοτροφείου, άρχισε να παίζει φυσαρμόνικα και κιθάρα στο δρόμο και να είναι φτωχοδιάβολος για να ζήσει.
 Μαθήτευσε δίπλα στο Muddy Waters και το B.B. King, χρησιμοποίησε λογής ψευδώνυμα για να ηχογραφήσει τα πρώτα του δισκάκια, πήγε φαντάρος στην Κορέα για να γλιτώσει τη φυλακή, περιπλανήθηκε στην Αμερική παίζοντας σε φεστιβάλ και βγάζοντας δίσκους.Η έννοια urban legend προσωποποιείται στο όνομα του Louisiana Red με το πέρασμα των χρόνων.
 Μετακομίζει στις αρχές της δεκαετίας του '80 στη Γερμανία.Περιοδεύει ασταμάτητα."Οσο έχεις δύναμη, θέλεις να ταξιδεύεις, να παίζεις μουσική. Προσωπικά, όσο μεγαλώνω, τόσο περισσότερο αγαπώ αυτήν τη διαδικασία." θα πεί σε μια συνέντευξή του.Το ελληνικό κοινό τον γνωρίζει ακόμα καλύτερα όταν ηχογραφεί το δίσκο με το Στέλιο Βαμβακάρη "Το Blues συναντά το Ρεμπέτικο".
 Μετά θα έρθουν οι συνεργασίες με το Ζωρζ Πιλαλί και τους Blues Wire.Έχω ακόμα την αφίσα με τις υπογραφές του μαύρου ρεμπέτη και των Blues Wire από το live τους στην Τρίπολη το 2008.Πριν τρεις μέρες, μάθαμε πως η νέα τους σύμπραξη επί σκηνής ματαιώνεται λόγω ασθένειας του Red.Οι ευχές μας για ανάρρωση πήγαν στράφι.Αυτό που μάθαμε ήταν πως εγκατέλειψε στο Αννόβερο τα εγκόσμια χωρίς πόνους.Τα υπόλοιπα,δίσκους, ταινίες, συνεργασίες αναζητείστε τα προσεχώς, μετά το καρναβάλι...



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: